Ponyconcoursen 1967

670403 ponyconcourw Borger kopie

 

Wederom werden door mevrouw Smeenge dit jaar 3 concoursen georganiseerd. Van het Paasconcours op 3 april hebben we alleen een kopie van een verslag uit het Dagblad van het Noorden. Het blijken vooral de ruiters uit Meppel – getraind door Cees Nooren – te zijn, die met de prijzen naar huis gingen. Met name Annemieke Tjeenk Willink was een topper in opkomst, maar ook Marjan Lakke, Jank Hokse en Janneke Galjaard legden hier de basis voor verdere successen in de

pony- en paardensport. Door het ontbreken van een programmaboekje kunnen we helaas niet melden welke combinaties de manege uit Borger vertegenwoordigden.

 

Dat kunnen we evenmin van het concours in juni, waarvan we ook geen krantenverslag hebben. Dat hebben we allemaal wel van het Kerstconcours op 30 december 1967, een wedstrijd die een historisch succes zou worden.

680102 concours Borger

Niet alleen hadden zich 99 deelnemers aan de start gemeld, maar indrukwekkend was vooral het Parijs’ spingconcours, waarbij een (voor dat moment) recordhoogte van 1.40 m gesprongen werd. Het lukte twee combinaties om de drie overgebleven hindernissen van resp. 1.20 m., 1.30 m. en 1.40 m. te overwinnen. De jury durfde geen 4e barrage te laten verrijden, waardoor Carla Kramer met Piperswait Snip It en Jan Dolfing met Prince Royal (beiden uit Vries) de eerste prijs konden delen.

Van de manege uit Borger namen maar liefst 9 ruiters deel: Elske Doornbos met Fritsje, Tonny Snijders met Zwarte Piet, Renee van Giessen met Jumper Girl, Rudi Meijer met Ringo, Yvonne Haitsma met Witty, Marjan Staal met Sundown, Anneke Kruit met Blacknight, Karsten Berends met Alight en Freddie Thies met Bronsfee. In het krantenverslag komen hun namen niet in de uitslagen voor, maar een aantal is zeker met een prijs naar huis gegaan. Het was in ieder geval een zeer gedenkwaardige wedstrijddag.

 

671230 prog concours 1

671230 prog concours 2671230 prog concours 3

 

671230 prog concours 4