Verhalen over de manegetijd in Borger

 

In dit menuonderdeel plaatsen we verhalen van mensen die in het verleden iets met de manege van Gien Smeenge te maken hebben gehad: oud-ruiters, medewerkers, leveranciers, juryleden, Borgerders, etc.. De publicatie kan zijn een eigen verhaal, een of meerdere foto’s of een interview.

 

Daarnaast kan iedereen op deze pagina verhalen, anekdotes, foto’s enz. kwijt over zijn herinneringen aan Paardensportcentrum De Hondsrug Borger van mevrouw Smeenge. De verhalen kunnen over elk willekeurig onderwerp gaan: rijden in de manege, mevrouw Smeenge, de paarden, evenementen, etc.. Het verhaal wordt hieronder onmiddellijk gepubliceerd.

 

 

 Han de Jong (27 april 2016)

 De verloren finale nadat ik Jouke had geblokt, hij viel nogal hard, door de omheining geduwd. Op mijn rug in de brandnetels gevallen. Moest van mevrouw de volgende dag naar het bouwbedrijf materiaal op halen en de omheining herstellen. Ze kwam persoonlijk kijken. Mijn rug vol met brandnetel bultjes is ingesmeerd met een middeltje van mevrouw. Geen last meer van gehad.

 

 Jan Stoffers

Johan Cruijff RIP 24 maart 2016.

Na Rineke, Arend, Tabe en Willem is ons helaas weer iemand ontvallen. Bij alles was Johan een zeer gewoon mens, neem dan ook de vrijheid dit rijtje met de ons dierbaren hier te noemen.

Bij Johan Cruijff veel goede herinneringen, één ervan speelde op de manege.

Toen ik hoorde dat hij uit de tijd was gegaan was één van de eerste herinneringen die bij me bovenkwam: de finale Nederland-Duitsland in 1974. We zagen deze wedstrijd in de bar van de manege op een zwart t.v. In mijn beleving waren toen met zo’n 10 tot 15 personen aan het kijken. Ben zelf toen we met 1-2 achterstonden* wel drie keer door de stallen gelopen, in de hoop bij mijn terugkomst in de bar de gelijkmaker te mogen noteren. Tegen het eind van de wedstrijd kreeg de zwart-wit t.v. toch wat kleur. Er werd namelijk gelardeerd met de nodige blasfemismen oftewel vloeken, van alles naar en tegen de t.v. gegooid. Vooral het fruit dat tegen de beeldbuis vloog zorgde voor een kleurrijk en toch nog spetterend einde van de wedstrijd. Na de verloren finale zijn we van schrik op het bekende veldje heel gemotiveerd stevig en hevig gaan voetballen. Het was voor ons een vorm van verwerken, want tja we verloren van Duitsland, dat was ook voor ons pijnlijk.
 *Cruijffiaans volgens Jan Stoffers dus Stofferiaans:
 “Als je van het voetbalspel van Johan Cruijff hebt kunnen genieten dan sta je altijd voor.”

 

o – o – 0 – o – o