Paardensportcentrum De Hondsrug Borger
”logo”

 

foto boeken manegeTer gelegenheid van de reünie op 10 oktober 2015 hebben we een boek uitgegeven met herinneringen aan de manegetijd in Borger. Het 80-pagina's tellende boek bevat een aantal rubrieken en is gelardeerd met veel foto's uit het leven van mevrouw Smeenge en met name de periode dat de manege bloeide, de jaren 1960 - 1976.

 

* Het eerste deel van het boek wordt besteed aan de levensloop van Gien Smeenge. Hierin wordt ingegaan op haar jeugd, haar werk bij bouwbedrijf Smeenge, het huwelijk met Hendrik Smeenge en de zorg voor diens kinderen, de oorlogstijd en de periode dat mevrouw Smeenge het succesvolle Paardensportcentrum runde. Tenslotte een beschrijving van het trieste levenseinde van Gien Smeenge.

 

 

boek manege 2

 

* Een groot deel van het boek is ingeruimd met verhalen van oud-ruiters en -amazones. Prachtige herinneringen van Dineke Wichers, Heleen de Lange, Ineke Lulofs, Stasia Cramer, Carry Berger, Max Dijkstra, Jan Stoffers en Geert Hoving. Een bijzonder hoofdstuk is geschreven door een van de bekende Nederlanders die Borger aandeden om pony of paard te rijden: Frédérique Spigt.

 

* Tenslotte worden alle pony's en paarden die bij mevrouw Smeenge op de stal hebben gestaan getoond met een beschrijving door Karsten Berends.

 

 

Bestellen:

Het boek kost € 15,-- (exlusief verzendkosten) en  is te bestellen bij Jan Stoffers. Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en u krijgt een bericht terug over de wijze van betalen.

 

 

 

 Enthousiaste reacties.

 Het boek is met groot enthousiasme ontvangen. Niet alleen door de oud-ruiters die hun herinneringen in de verhalen weer opgehaald zagen, maar ook mensen die Gien Smeenge in Borger in een andere hoedanigheid hebben gekend. Een aantal citaten:

 

Hidde Koornstra: "Heel hartelijk dank voor het toezenden van het boek over Gien Smeenge. Het is een pronkje van een uitgave geworden en het vertelt bovendien  een geschiedenis- verhaal van Borger. Velen zouden dit in hun boekenkast moeten hebben."

 

Geert de Bruin: Ik ben een kind van het dorp en vind dat Tante Gien meer aandacht heeft verdiend dan ze tot voor kort heeft gekregen.Ik ben dan ook blij dat we dit met z'n allen een beetje hebben kunnen rechtzetten en dat ze waardering heeft gekregen die er totnutoe aan heeft ontbroken. Beter laat dan nooit !